Echografie
U kunt bij ons terecht voor het maken van een echo. Echografie is een volkomen pijnloos en onschadelijk onderzoek. Met behulp van geluidsgolven worden afbeeldingen gemaakt van de te onderzoeken organen. Deze afbeeldingen geven informatie over de vorm, de structuur en de ligging van de organen. Een echo duurt meestal niet langer dan twintig minuten.
Deze echo’s vallen onder de huisartsenzorg in het basispakket en anders dan bij echografie in het ziekenhuis gaan de kosten niet van uw eigen bijdrage af.
Huisarts Ghedri staat ingeschreven in het echografie register van het CHBB (College voor Huisartsen met Bijzondere Bekwaamheden). Verschillende volgende vormen van echografie worden beoefend:
Toepassingen
- Abdominaal: hiermee worden de buikorganen onderzocht zoals lever, galblaas, nieren, alvleesklier, aorta.
- Musculoskeletaal: hiermee kunnen gewrichten in beeld worden gebracht zoals schouder, CTS, Trigger finger daar kan worden echo geleid injectie gegeven.
- Schildklier en halsbloedvaten.
- Vasculair: onderzoek van bloedvaten (bijvoorbeeld trombosebeen, vaatvernauwingen).
- Gynaecologisch: hiermee kunnen de baarmoeder en eierstokken in beeld worden gebracht. Ook kan bijvoorbeeld de plaatsing van een spiraaltje worden gecontroleerd.
- Prostaat & Blaas
Voorbereiding
Buikonderzoek
Indien er een echo van de buik gemaakt moet worden, dient u minimaal 4 uur van tevoren niet te hebben gegeten of gedronken. In geval van onderzoek van de onderbuik is een volle blaas gewenst.
Controle spiraal
Na plaatsing van een spiraal geplaatst kan het wenselijk zijn om na enkele weken een controle te laten plaatsvinden. Indien de blaas goed gevuld is dan is het vaak niet nodig om met een inwendige echo te controleren, maar door een buik echo.